Back to All Events

CBN - Stråberg, Hessius och ny medarbetare

HansStraberg.jpg

Vi skymtar redan julskyltning och lussekatter och ser fram emot semlor i advent och kräftor i mars. Det är med glädje vi inför årsskiftet nu meddelar den rykande nyheten att några av näringslivets absoluta toppar kommer att vara gäster hos oss i vår.

Den 30 januari (obs - ändrad tid från februari) - Hans Stråberg, bland annat ordförande i Atlas Copco och med långt förflutet i Electrolux med flera bolag.
Den 16 april - Kerstin Hessius, vd tredje AP-fonden, med förflutet på Alfred Berg och Stockholmsbörsen.

SvenLittorin.jpg

Två nyheter sammanföll med våra Keynote Speakers under hösten:

1. Sven-Otto Littorin som talade i början av hösten är bland annat rådgivare åt Saudiarabiens Arbetsmarknadsdepartement. Han berättade att en utmaning de har, inför ett liv utan olja, är den 45%-iga arbetslösheten hos kvinnor som i hög grad beror på att de inte kan ta sig till jobbet – de får helt enkelt inte köra bil själva.
En vecka senare kom nyheten att den lagen ändras. Sven-Otto hävdar klädsamt att han inte var ledande i det beslutet.

 

 
3PeterCarlssonNorthvolt.jpg
 

2. Northvolts vd, Peter Carlsson, kom ilandes från pressträffen där han timman innan berättat att de första 100 miljonerna var investerade. Av ABB. På det temat blev det nerv i hans tal om kommande fabrik och hur batterier kommer att påverka vår vardag framöver.

 
2CharlotteTorsleffnymedarbetare2017.jpg
 

Ny medarbetare Charlotte Törsleff – och tack till Julia.

Vi hälsar Charlotte Törsleff välkommen som projektledare och medlemsansvarig på CBN. Charlotte kommer närmast från Jernhusen och har ett förflutet inom MTG och Stockholm Science City.
Charlotte nås på charlotte.torsleff@cbn.se och mobil 0708-38 32 38.
Stort tack för insats och kontinuitet till Julia Kareld som efter drygt fyra år hos oss går vidare till nya utmaningar. Stort tack och lycka till Julia.