Back to All Events

Göran Persson, Conni Jonsson och Michael Wolf talar på CBN i år

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 113 46 Sweden (map)

 Bästa medlem och övriga intressenter i Chamber Business Networks

Vi har är glada att kunna räkna in EQTs grundare och ordförande Conni Jonsson samt f.d. Swedbankchefen Michael Wolf som talare under 2017. Och näst i tur - 4e april - är Göran Persson på temat: ”Från Han Som Bestämmer till Han Som Leder”  Rekrytering: Antal år i anställning och utbildning lika betydelselöst som grafologi. Gör arbetsprov och ha en väl strukturerad intervju. På mötet med Säpochefen Anders Thornberg kom vi att tala om vad som är mest relevant metod och parametrar vid rekrytering. Enligt en stor undersökning där man frågat chefer några år efter rekrytering hur väl en medarbetare fungerar och levererar – och sedan kopplat detta till hur man rekryterade kom man fram till att arbetsprov, allmän begåvning (här tolkad som en persons förmåga att hantera en oförutsedd situation utan förkunskaper) samt strukturerad intervju.

Vi har är glada att kunna räkna in EQTs grundare och ordförande Conni Jonsson samt f.d. Swedbankchefen Michael Wolf som talare under 2017. Och näst i tur - 4e april - är Göran Persson på temat: ”Från Han Som Bestämmer till Han Som Leder”

Rekrytering: Antal år i anställning och utbildning lika betydelselöst som grafologi. Gör arbetsprov och ha en väl strukturerad intervju. På mötet med Säpochefen Anders Thornberg kom vi att tala om vad som är mest relevant metod och parametrar vid rekrytering. Enligt en stor undersökning där man frågat chefer några år efter rekrytering hur väl en medarbetare fungerar och levererar – och sedan kopplat detta till hur man rekryterade kom man fram till att arbetsprov, allmän begåvning (här tolkad som en persons förmåga att hantera en oförutsedd situation utan förkunskaper) samt strukturerad intervju.

*Notera att referenser, antal år yrkeserfarenhet och antal utbildningsår hamnar i botten tillsammans med grafologi. Tänkvärt.

Sportlovet är över och en grön vinter går över i förhoppningsvis en skön vår. En inspirerande och utmanande vår önskar vi er alla. Och vi kan lova att det blir så för er medlemmar på kommande fördjupnings- och fokus-möten,

Ulf Kruse och teamet på Chamber Business Networks.