Back to All Events

Förändringsledning av Sveriges högst rankade mediabolag - Sveriges Radio - med Cilla Benkö

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm, 113 46 Sweden (map)

Den 19e juni talar vi ledarskap med Cilla Benkö. Hon är vd för ett av Sveriges mest omtyckta men också mest utsatta bolag: Sveriges Radio.

Cilla Benkö genomför omfattande förändringar och leder ett publikt företag från 1925 in i en värld av digitalisering. Inför öppen ridå och med medarbetare utbildade i att ifrågasätta och rapportera. Sveriges Radio och hela public service är ständigt utmanade – senast av MUF och Stockholms Moderater som yrkar på nedläggning.

Ny teknik ändrar roll och arbetsinnehåll för producenter och programledare. Både vad gäller hur programmen görs och hur de sänds och distribueras. Fler program än tidigare outsourcas och skapas av externa produktionsbolag istället för inom Sveriges Radios väggar. Finansieringen för hela Public Service har övergått till att vara skattefinansierad. Och även om inga politiker sitter i styrelsen finns inget grundlagsskydd för Sveriges Radios oberoende och företaget kan snabbt begränsas eller läggas ner av en politisk majoritet.
Välkommen till erfarenhetsutbyte med en av Sveriges mest respekterade och utsatta ledare som har dryga tvåtusen medarbetare på 50 platser i Sverige och utomlands och som driver 4 kanaler varav en är nedbrytningar och där finns dagtid 25 lokala kanaler som web- och app-sändningar. Och som publicerar på 13 språk. Ett bolag som har högt förtroende hos de flesta i mätningarna. Men inte hos alla.

Moderator
Moderator och diskussionsledare är Ulf Kruse, ordförande i Chamber Business Networks, förändringsledare och idog radiolyssnare.

Om Cilla Benkö
Cilla Benkö är vd för Sveriges Radio sedan 2012 då hon efterträdde Mats Svegfors efter att ha arbetat i ledningen för SR sedan 2007.
Hon sitter även i diverse internationella styrelser inom bland annat EBU (Union Européenne de Radio Télévision), International News Safety Institute och Prix Europa. Hon har hunnit med att vara chef för Aktuellt-redaktionen på SVT och Ekoredaktionen, Ekonomireporter och chef för ekonomiekot samt reporter för TV4. Listan är lång.
Cilla Benkö är dotter till två ungerska flyktingar undan östblocket på femtiotalet och har utbildat sig på Stockholms universitet, IMD Business School Lausanne samt New York University.
2016 tilldelades hon Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv för sitt arbete med att bättra på jämställdheten inom företaget.
2017 blev Cilla Benkö utnämnd till Årets Chef.
2019 tilldelades Sveriges Radio priset för Sveriges mest jämställda arbetsplats.


Mycket välkomna till en spännande eftermiddag!


Vill du också bli medlem i CBN och sitter i ledningen för ett större bolag? Maila oss på info@cbn.se eller ring på 08-551 063 90. Välkommen till CBN!