Back to All Events

Stefan Ytterborn, grundare och vd POC och Cake

  • Erik Penser Bank 27 Apelbergsgatan Stockholm, Stockholms län, 111 37 Sweden (map)

” These guys are the biggest threat to our future business!”
(Giro Helmets executive)

CBN-möte om innovationskultur med serieentreprenören bakom POC-hjälmarna och IKEA PS

-”Om tio år åker alla med hjälm” sa Stefan Ytterborn till investerarna och få trodde på hans vision om att göra designad skyddsutrustning som skulle rädda liv. Det var den tröga starten för bolaget som sedan erövrade backarna med sina skydd för utförsåkarna med flera.

I mötet på CBN den 11 april samtalar vi med mannen bakom IKEA PS – design-serien som tog IKEA in i finrummet, som vunnit Guldägg för Ittala och sedan sadlade om och startade hjälmföretaget POC. Och sålde det för att bygga prisbelönta el-motorcyklarna Cake.

Förutom att tala om hans fantastiska karriär från persiennförsäljning, över barockmöbler till att utveckla Cake, talar vi om hur man skapar innovationer. Och behåller entreprenörerna och oliktänkarna inom företaget. Och vad CBNs medlemmar kan lära sig om att skapa en innovationskultur inom sina respektive företag.

Om Stefan Ytterborn

Stefan är tävlingsmänniskan som började sälja persienner till arkitekter för att sedan börja ta in utländska designmöbler till Sverige. Vände på flödet och tog svenska designmöbler ut i världen. 1996 lanserade IKEA sin designserie PS, initierad av Stefan som med hjälp av svenska designers skapade en helt ny era inom IKEA.

Efter en tid på egna guldäggsbelönade designföretaget Ytterborn & Fuentes startar Stefan hjälm- och skyddsföretaget POC 2004. Efter framgångarna med POC sadlar Stefan Ytterborn om och har under senaste året lanserat första versionen av egna företaget Cakes nya elmotorcyklar.

Moderator Ulf Kruse

Later Event: April 24
Fokusmöte HR om ledarskap