Back to All Events

Lena Treschow Torell, styrelseledamot Investor, ÅF m.fl.

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm, 113 46 Sweden (map)

”När Lena Treschow Torell talar – lyssnar både medier och politiker”

Sveriges okrönta Mäktigaste IT-kvinna

Lena Treschow Torell är doktorn och docenten i fysik som varit först många gånger: första kvinnliga styrelseledamoten i Ericsson och första kvinnliga vd:n i Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

På mötet den 6 februari delar Lena med sig av sina erfarenheter från tunga svenska börsbolagsstyrelser, hur hon ser på forskning och utveckling kopplad till Sveriges konkurrenskraft i förhållande till övriga världen och hur den tekniska utvecklingen kommer att förändra våra liv.

Om Lena Treschow Torell

Lena Treschow Torell är professor på två universitet. Hon är - eller har varit - styrelseledamot i fler bolag än de flesta. Och då inledde hon sin styrelsekarriär först efter fyllda 50 i samband med att hon lämnade sin roll som forskare.

Men för den sakens skull har hon inte tappat kontakten med vetenskap och forskning.

Hon har varit /eller är styrelseledamot eller ordförande i följande bolag: Getinge, Ericsson, ÅF, Mycronic, SKF, Gambro, Saab, Investor och därtill i Chalmers. Bland annat. Hon har varit chef för EU Kommissionens Forskningscenter och hon var den första kvinnliga vd:n för den prestigetunga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

Välkommen att lyssna på, och dela tankar med, en av Sveriges allra mest meriterade ledare inom forskning och företag.

Moderator Helena Stålnert