Back to All Events

Pelle Törnberg, f.d. koncernchef MTG och Metro International

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 113 46 Sweden (map)

Pelle Törnberg om att bygga 100 nya bolag i 15 länder och att hela tiden ”vara på väg”.

- Kinnevik var det bästa universitetet. Varje dag kl. 07 hade vi samtal med Stenbeck – husförhör om till exempel räntan och rubrikerna i The Economist.

Vid CBN-mötet den 15 oktober träffar vi Pelle Törnberg med ett långt förflutet inom Kinnevik, bland annat som vd för MTG och Metro International. Den senare gavs ut i 19 länder på 15 språk och nådde 17 miljoner läsare.
På mötet delar - och diskuterar - Pelle sin syn på ledarskap, och särskilt när beslut behöver fattas utan tydliga underlag. Hur man tar sig fram och har roligt på vägen!
Hör om varför ledningen inrättade en omtalad MisManagement Fund och vilken effekt den gav. Om det omtalat manliga klimatet, om självkritiken och det gigantiska självförtroende som rådde inom MTG samt om vikten av att vara mycket aktsam om människors integritet.

Om talaren

Pelle Törnberg började som journalist, bland annat på Sveriges Television och Sveriges Radio Stockholm och var den som avslöjade Baseball-ligan inom Stockholmspolisen.
Han startade Strix Television inom Kinnevik-gruppen 1987. Pelle Törnberg blev ansvarig för MTG 1993 och för Metro år 2000. Idag är Pelle aktiv som ordförande i Campadre, som styrelseledamot i Bokadirekt.se, Bromberg, HBO Nordic, Cellcomb, Novax och Parsifal Entertainment samt senior rådgivare till ett antal börsbolag.

Mötet startar kl 12 med en gemensam lunch följt av samtal och runda-bordsdiskussion. Välkommen!