Back to All Events

Göran Persson, JKL, f.d. Statsminister

  • Wenner-Gren 166 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 113 46 Sweden (map)

Går det för en långväga politiker att ta steget in i näringslivet och verka inte enbart tack vare sina kontakter? Är de trovärdiga? Har de sålt sig? Eller är det tvärtom så att det är en ovanligt fin chans att korsbefrukta politik och näringsliv? Detta är något Göran Persson kommer att beröra utifrån sin erfarenhet; När det går bra, när det blir galet och vad man måste vara uppmärksam på.

Talare
Under sina drygt tio år som Sveriges statsminister och en politisk karriär som började redan på sjuttiotalet har Göran Persson samlat på sig en bred erfarenhet, både inom Sveriges gränser och internationellt. Han har mött världens ledare och vet hur det går till i maktens centrum. En ledare som alltid väckt opinion och som är en god retoriker. Göran Persson har under sina år både hyllats och kritiserats men har alltid lyckats nå fram med sitt budskap – genom skicklig retorik och starkt ledarskap.

Moderator
Helena Stålnert, moderator och kommunikationsrådgivare, tidigare vice vd på stålföretaget SSAB och försvarskoncernen Saab. Helena Stålnert har lång medieerfarenhet bl.a. som chef för SVT:s Aktuellt-redaktion, nyhetsankare och utrikeskorrespondent.