Back to All Events

Peter Carlsson, vd Northvolt, f.d. chef inom Tesla

  • Waterfront Building – United Spaces 63 Klarabergsviadukten Stockholm, Stockholms län, 111 64 Sweden (map)

GIGAFACTORY, ELBILAR OCH OM ATT UTMANA ELON MUSK

Talare

Peter Carlsson, tidigare logistikchef på Tesla, bygger Europas största batterifabrik i Sverige. Regeringen har lagt budget för subventioner av el cyklar, försäljningen av el-hybrider går upp. El-lastbilar som laddar under gång och självkörande bilar finns redan i tester.
Var skall elen komma ifrån en vindstilla och mulen dag i januari när kärnkraften avvecklas och den så kallade svängmassan minskar?
Solpaneler installeras och det ställer helt nya krav på lagring av energi. Detta och en framtida el-baserad värld kommer Peter Carlsson att ta om för medlemmarna i CBN den 26-e september.
- Vi vill göra Europa konkurrenskraftigt. Om 10 procent av den europeiska fordonsindustrin ska vara elektriska fordon år 2025, kommer Europa att behöva minst tre liknande storskaliga fabriker bara för det. När vi ser ett starkt trendskifte mot sol och vind vill vi inte vara helt beroende av Kina, Japan och Korea, säger han.
Northvolt AB är ett svenskt företag med planer att bygga en fabrik för tillverkning av litium jon-batterier för elbilar och för lagring av energi.