Back to All Events

Michael Wolf, senior rådgivare på Blackstone, f.d VD Swedbank

Ledarskap i en bevakad position – hur leder man ett företag som är påpassat och publikt och med ständig tillsyn av flera myndigheter

Få ledare är så publika som vd för en storbank. Michael Wolf har arbetat på toppositioner i många företag och många medarbetare vittnar om hans ledaregenskaper. Men hur hanterar man den ständiga bevakningen när det blir svårigheter? Bankkris efter Credit Crunch, svårigheter i Baltikum där Swedbank var exponerade mer än andra. Michael Wolf är talare hos CBN 4-e oktober och ger så sin personliga syn på hur man leder ett stort företag genom kriser i ett ständigt blixtljus och vad som driver en person på den översta nivån i ett sådant företag.

Talare
Michael Wolf har en gedigen erfarenhet i ekonomi och ledarskap. Han har tidigare arbetat som VD på Swedbank, Intrum Justitia, finansdirektör på Skandia AB och VD för Skandia i Tyskland. Samt ordförande i Stockholms Handelskammarens styrelse. Han är för närvarande ordförande i Capio, rådgivare hos Blackstone samt partner i Bellbird och Cashworks AG.

Moderator
Helena Stålnert, moderator och kommunikationsrådgivare, tidigare vice vd på stålföretaget SSAB och försvarskoncernen Saab. Helena Stålnert har lång medieerfarenhet bl.a. som chef för SVT:s Aktuellt-redaktion, nyhetsankare och utrikeskorrespondent.