Back to All Events

Peter Viinapuu, CEO, MTR

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm - (map)

MTR Express lanserade sina första avgångar med splitternya snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm i mars 2015. Redan har bolaget visat att det går att göra något både åt punktlighet och kundnöjdhet på en marknad som länge dominerats av en aktör. 

MTR Nordics VD Peter Viinapuu berättar här om kvalitetsresan och MTR:s fortsatta utvecklingsplaner för Sverige och Norden. Peter Viinapuu har lång erfarenhet från SAS och kom till MTR 2010. Redan november 2009 tog MTR över driften av Stockholms tunnelbana med ett tydligt mål att ge resenärerna i Stockholm en tunnelbana i världsklass har företaget under ledning av VD Peter Viinapuu gått igenom en omfattande förändringsresa som ledde till Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2014. Idag är punktligheten den högsta i tunnelbanans historia och kundnöjdheten ligger på rekordnivåer, samtidigt som medarbetarna trivs allt bättre. Nöjd medarbetarindex har gått från 32 till 92 på sex år. 

Under 2015 flyttade MTR fram positionerna ytterligare på den svenska marknaden. I december vann MTR uppdraget från SL att driva pendeltågsverksamheten från december 2016 och MTR Express trädde in på den svenska tågmarknaden. 

Om MTR
MTR-koncernen, med bas i Hongkong, är ett av världens ledande tågföretag och bedriver idag tågtrafik på tre kontinenter: Asien, Australien (Oceanien) och Europa. 

 

Datum: 6:e oktober
Agenda:
Lunch kl 12:00-13:00
Möte kl 13:00-17:00