Back to All Events

Björn Rosengren, rådgivare till Kinneviksfären, f.d. TCO chef och minister

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 113 46 Sweden (map)

Björn kommer att tala om ledarskapets utveckling under fyra decennier, från ingenjörer via ekonomer och till dagens sociala entreprenörer.  Björn kommer vidare tala om vad näringslivet kan lära av politiken samt hur den fjärde industriella revolutionen nu förändrar näringsliv och ledarskap.

Talare
Björn Rosengrens erfarenhet har en för Sverige ovanlig bredd. Han har arbetat på toppnivå inom både fackföreningsrörelsen, som chef för TCO , inom statsförvaltningen, som landshövding i Norrbotten (1995-98) och inom politiken, som näringsminister med ansvar för arbetsmarknad, kommunikation, energi, regionalpolitik, de statliga bolagen samt IT-frågor. Sedan 2002 arbetar han i näringslivet. Han var under fjorton år rådgivare till Kinneviksfären. Björn är idag bland annat ordförande för Norsk Svenska Handelskammaren samt arbetande styrelseordförande och delägare i konsultföretaget Priority som arbetaer med affärs- och varumärkesutveckling.