Back to All Events

Lena Olving, CEO Mycronic AB

  • Wenner-Gren Center 166 Sveavägen Stockholm (map)

Om att leda förändring, ständigt lära och alltid söka rätt kompetens
VD Lena Olving har arbetat med förändringsledning under hela sitt yrkesverksamma liv och delar nu med sig av sina erfarenheter från 33 år i olika toppositioner i svenskt näringsliv. 

Under Lenas tid som VD i det börsnoterade high-tech bolaget Mycronic har bolaget nått rekordresultat och under 2015 steg aktien med mer än 230%. Mycronic har också, som ett av de första svenska företagen, certifierats i enlighet med EDGE (Economic Dividends for Gender Equality) globala standard för jämställdhet på arbetsplatsen. 

För Lena handlar förändring också om att reflektera, ständigt lära nytt och lära av andra. ”Min egen karriär har väldigt mycket gått ut på att jag vill lära mig nya saker. Jag är faktiskt besatt av det”

Talare
Lena har en lång karriär bakom sig men hon vaknar fortfarande varje dag och tänker att i dag ska hon förändra världen. Efter många år på toppositioner, bland annat som VD på Samhall Högland AB, 25 år i Volvo Personvagnar varav 5 år i Asien och 7 år i koncernledningen, samt COO och ställföreträdande koncernchef i försvarskoncernen SAAB (publ), blev Lena Olving VD för det börsnoterade högteknologiska företaget Mycronic (publ) 2013. 

Lena Olving är flerfaldigt prisbelönad.  2010 blev hon utsedd till Sveriges Mäktigaste Affärskvinna och 2013 till Årets Ruter Dam.  2015 mottog Lena AllBrightpriset för Mycronics meritokratiska jämställdhetsarbete och i juni 2016 utsågs bolaget till Europas mest framgångsrika företag inom kategorin Import/Export av The European Business Awards.

Agenda:
Datum: 14:e November
Lunch kl 12:00-13:00
Möte kl 13:00-17:00